9 Tips voor een sterke start op de dag van je Hyrox wedstrijd

Het is aftellen! Aanstaand weekend is het zover!  Dan mogen we, met een grote groep RxGUIDE enthousiastelinge, los tijdens het Hyrox event in Maastricht. Om je goed voor te bereiden hebben we een aantal waardevolle tips samengesteld om je op de dag zelf te begeleiden.

1. Sta ruim op tijd op.

Geef jezelf voldoende tijd om rustig wakker te worden en je lichaam voor te bereiden op de intense dag die voor je ligt. Sta op tijd op, zodat je de dag ontspannen kunt beginnen zonder stress over tijdsdruk. Dit betekent voor sommige misschien wel extra vroeg. Ga daaarom op tijd naar bed, de avond voor de grote dag. 

2. Energetisch ontbijt

Start de dag met een voedzaam ontbijt dat rijk is aan koolhydraten en eiwitten. Denk aan voldoende fruit, met daarnaast een omelet met groenten.  Zorg ervoor dat je genoeg energie binnenkrijgt om je lichaam te voeden tijdens de inspanning. Geen vetten meer tot 2 uur voor aanvang. 

3. Dubbelcheck je uitrusting

Controleer nogmaals of je alle benodigde uitrusting bij je hebt. Dit omvat je hardloopschoenen, comfortabele kleding, waterflessen en eventuele andere items die je tijdens de wedstrijd nodig hebt. Zorg ervoor dat alles in goede staat verkeert.

4. Laatste parcoursverkenning

Ga nogmaals het parcours op om de locatie en de opstelling van de stations te visualiseren. Dit helpt je om de laatste details van je strategie te finetunen en je zelfvertrouwen te vergroten.

5. Hydratatie bijhouden

Begin je dag met het drinken van voldoende water en blijf gehydrateerd gedurende de dag. Drink echter niet te veel vlak voor de start om ongemak tijdens de race te voorkomen. Een goede hydratatie is essentieel voor optimale prestaties. Vergeet je electrolyten niet. 

Nog geen elctrolyten? KLIK HIER

6. Dynamische warming-up

Voer een dynamische warming-up uit om je spieren op te warmen en je lichaam klaar te maken voor de intensiteit van de wedstrijd. Richt je op specifieke bewegingen die je tijdens Hyrox zult gebruiken, zoals squats, lunges en dynamische stretches.

7. Mentale voorbereidingssessie

Neem even de tijd voor jezelf om je mentaal voor te bereiden. Visualiseer succes, herinner jezelf aan je doelen en focus op de positieve aspecten van de uitdaging die voor je ligt. Een sterke mindset is een krachtig wapen tijdens Hyrox.

8. Eet strategisch

Eet een lichte snack ongeveer 1 tot 2 uur voor de start, zoals een banaan. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om te verteren, maar vermijd een lege maag om energiedips te voorkomen.

9. Laatste rustmoment

Gun jezelf een moment van rust en ontspanning kort voor de start. Adem diep in en uit, focus op het hier en nu, en vertrouw op de voorbereiding die je hebt gedaan. Een kalm begin kan een groot verschil maken tijdens de wedstrijd.

Met deze 9 tips ben je klaar voor een sterke start op de dag van je Hyrox-wedstrijd. Veel succes en geniet van het avontuur RxGUIDE Kanjers!

RxGUIDE Sportschool Tilburg Waalwijk Logo whitebg